آداب کامل عید قربان نماز و دعای عید قربان در احادیث و روایات

0

آداب کامل عید قربان نماز و دعای عید قربان در احادیث و روایات

در این پست از سایت دعایاب آداب کامل عید قربان نماز و دعای عید قربان در احادیث و روایات را قرار دادیم . عید قربان یکی از عیدهای مسلمانان است که این روز را قربانی کردن حیوان حلال گوشت جشن می گیرند . عید قربان اعمال و آداب و نماز و دعای مخصوصی دارد که در ادامه این مطلب از سایت دعایاب قرار دادیم …

آداب کامل عید قربان نماز و دعای عید قربان در احادیث و روایات
آداب کامل عید قربان نماز و دعای عید قربان در احادیث و روایات

دعای عید قربان هنگام ذبح ,دعای عید قربان صوتی ,دعای عید قربان برای چاقو ,دعای عید قربان هنگام ذبح صوتی,دعاي عيد قربان ,دعای عید قربان ذبح ,دعای عید قربان متن ,دعای عید قربان روی چاقو ,دعای عید قربان هنگام ذبح در مفاتیح, دعای عید قربان موقع ذبح متن ,دعای عید قربان هنگام ذبح ,دعای هنگام ذبح قربانی عید قربان, دعای هنگام ذبح روز عید قربان ,دعای هنگام ذبح در عید قربان, دعای قربانی عید قربان صوتی ,دعای روز عرفه عید قربان صوتی, دعای قنوت نماز عید قربان صوتی ,دعای روز عید قربان به صورت صوتی, دعا عید قربان صوتی, دعای روز عید قربان صوتی دانلود ,اعمال عید قربان,آداب و شرایط عید قربان,ذکر و دعای عید قربان,فضیلت عید قربان,اذکار و ادعیه عید قربان,نماز مخصوص عید قربان,طریقه غسل عید قربان,احادیث و روایات درباره عید قربان

آداب کامل عید قربان نماز و دعای عید قربان در احادیث و روایات:

روز دهم ذی‌الحجه مصادف با عید قربان از مهم‌ترین اعیاد مسلمانان در کنار عید فطر و غدیر شمرده می‌شود.این عید در روایات به «عِیدِ الْأَضْحَى‏» هم مشهور است؛ یعنی عیدی که در اوج نورانیت (أضحی) قرار دارد.امام سجاد در دعای خویش این روز را روزی مبارک معرفی کردند که مسلمانان به خاطر نیازهایشان به درگاه خداوند روی می‌آوردند.

در این فراز می‌خوانیم

«اللّهُمَّ هذا یَومٌ مُبارَکٌ مَیمونٌ ، وَ المُسلِمونَ فیهِ مُجتَمِعونَ فی أقطارِ أرضِکَ ، یَشهَدُ السّائِلُ مِنهُم وَالطّالِبُ وَالرّاغِبُ وَالرّاهِبُ ، وأنتَ النّاظِرُ فی حَوائِجِهِم»

همچنین ببینید  دعای درمان بیماری های دست و پا تجربه شده

یعنی پروردگارا، این روز، روزى بابرکت و خجسته است و مسلمانان در این روز، از اطراف زمین تو گرد آمده‌اند. خواهنده، جوینده، امیدوار و بیمناک، همه حاضرند و تو، به نیازهایشان مى‌نگرى.»

اهمیت این عید به قدری زیاد است که اهل‌بیت نماز این روز را از واجبات معرفی کردند و فرمودند «صَْلاةُ الْعِیْدِینِ فَریضَةٌ؛ نماز عید فطر و قربان واجب است.» (استبصار، ج1، ص443)

اما فقها این نماز در عصر غیبت را به استناد روایت امام باقر که فرمود «لَا صَلَاةَ یَوْمَ الْفِطْرِ وَ الْأَضْحَی إِلَّا مَعَ إِمَام؛ نماز دو عید باید همراه با امام باشد»، واجب نمی‌دانند. از این جهت است که خود پیامبر و ائمه طاهرین آدابی را برای بهره‌مندی بیشتر شیعیان خویش از نور این ایام بیان فرمودند که بخش‌هایی از آن را در کتب ادعیه علما می‌یابیم.

الف) شب عید قربان:1 زیارت امام حسین علیه‌السلام   2- خواندن دعای «یا دائِمَ الْفَضْلِ عَلیَ الْبَرِیَّةِ» که در شب جمعه هم وارد شده است.

ب) روز عید قربان:روز دهم ذیحجه که روز عید قربان می باشد بسیار روز شریفی است

برخی از اعمال آن عبارت است از:1 غسل …غسل در این روز سنّت مؤکد است و بعضی از علماء نیز آن را واجب دانسته‎اند. 2- دعا

خواندن دعاهائی که وارد شده پیش از نماز عید و بعد از آن از جمله دعای ندبه و دعای چهل و هشتم صحیفه سجادیه که اوّل آن «اَللّهُمَّ هذا یَوْمٌ مُبارَکٌ» است و دعای چهل و ششم صحیفه سجادیه که اینگونه آغاز می‎شود: «یا مَنْ یَرْحَمُ مَنْ لا یَرْحَمُهُ الْعِبادُ».    3- نماز

نماز عید قربان دو رکعت است: در رکعت اول، بعد از خواندن حمد و سوره، باید پنج تکبیر بگوید، بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند، بعد از قنوت پنجم، تکبیر دیگری بگوید، به رکوع رود، دو سجده بجا آورد، برخیزد و در رکعت دوم چهار تکبیر بگوید، بعد از هر تکبیر قنوت بخواند و تکبیر پنجم را بگوید، به رکوع رود، بعد از رکوع دو سجده کند، تشهّد بخواند و نماز را سلام دهد. در روز عید قربان مستحب است که بعد از نماز، با گوشت قربانی افطار شود.

همچنین ببینید  دعای سریع الاثر درمان بیماری و امراض سخت پرخیر

نماز عید، سورهٴ مخصوصی ندارد، امّا بهتر است در رکعت اول آن، سورهٴ شمس و در رکعت دوم، سورهٴ غاشیه یا در رکعت اول سوره «سبح اسم» و در رکعت دوم سوره «شمس» را بخوانند. همچنین در قنوت نماز عید قربان، هر دعا و ذکری خوانده شود کافیست.

امّا بهتر است این دعا خوانده شود:

اللّهُمَّ أَهْلَ الْکِبْریاءِ وَالْعَظَمةِ وَ أهْلَ الجُودِ وَالجَبَرُوتِ وَ أهْلَ العَفْو وَالرَّحْمَةِ وَ أهْلَ التَقّویٰ وَالمَغْفِرَة، أسْئَلُکَ بَحَقِّ هدا الْیوَمِ الّذی جَعَلْتَهُ لِلمُسْلِمینَ عیداً وَ لِمُحَمّدٍ صَلّیٰاللهُ عَلیْه وَ آلِهِ ذُخْراً وَ شَرَفاَ وَ مَزیداً، أن تُصَلّی عَلیٰ مُحَمّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أنْ تُدْخِلنی فی کُلِّ خَیْرٍ أدْخَلْتَ فیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّد وَ أنْ تُخْرِجَنی مِنْ کُلِّ سُوءٍ أخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَ آل مُحَمَّدٍ، صَلَوٰاتُکَ عَلَیُهِ وَ عَلَیْهِمْ، اللّهُمَّ إنی أسْئَلَکَ خَیرَ مٰا سَئَلَکَ مِنْهُ عِبادُکَ الصّٰالِحُونَ وَاعُوذُ بِکَ مِمّا اسْتَعاذَ عِبادُکَ الْمُخْلِصوُنَ

«خدایا ای اهل بزرگی و عظمت و ای شایسته بخشش و قدرت و سلطنت و ای شایسته عفو و رحمت و ای شایسته تقوا و آمرزش از تو خواهم به حق این روزی که قرارش دادی برای مسلمانان عید و برای محمّد صلی الله علیه و آله ذخیره و شرف و فزونی مقام که درود فرستی بر محمّد و آل محمّد و درآوری مرا در هر خیری که درآوردی در آن خیر محمّد و آل محمّد را و برونم آری از هر بدی و شری که برون آوردی از آن محمّد و آل محمّد را که درودهای تو بر او و بر ایشان باد. خدایا از تو خواهم بهترین چیزی را که درخواست کردند از تو بندگان صالحت و پناه برم به تو از آنچه پناه بردند ازآن بندگان صالحت.» 4 تکبیر.

همچنین ببینید  دعا زبان بند قوی برای راضی شدن شاکی و نرم شدن دل شاکی

خواندن تکبیرات برای کسی که در منا باشد بعد از پانزده نماز که اولش نماز ظهر روز عید است و آخرش نماز صبح روز سیزدهم است. و کسانی که در سایر شهرها هستند نیز بعد از ده نماز از ظهر روز عید تا صبح دوازدهم این تکبیرات را بگویند. که این تکبیرات بنا بر روایت صحیح در اصول کافی از این قرار است:

اللهُ اَکْبَرُ اللهُ اَکْبَرُ لا اِلهَ اِلا اللهُ وَاللهُ اَکْبَرُ اللهُ اَکْبَرُ اللهُ اَکْبَرُ و لِلّه الْحَمْدُ اللّهُ اَکْبَرُ عَلی ما هَدانا اَللّهُ اَکْبَرُ عَلی ما رَزَقَنا مِنْ بَهیمَةِ الاْنْعامِ وَالْحَمْدُلِلّهِ عَلی ما اَبْلانا.

خدا بزرگتر از توصیف است، معبودی جز خدا نیست و خدا بزرگتر است، و ستایش خاص خدا است خدا بزرگتر است بر آنچه ما را راهنمائی کرد خدا بزرگتر است بر آنچه روزی ما کرد از چهارپایان انعام (شتر و گاو و گوسفند) و ستایش خاص خدا است برای آنکه آزمود ما را.و مستحب است که به مقداری که توانایی است این تکبیرات بعد از نمازها تکرار شود.  5 قربانی کردن.

یکی از اعمال این عید بزرگ که سنت مؤکد نیز است، قربانی کردن است که مختص به حاجیان نبوده بلکه همه مسلمانان بسته به استطاعت مالی خویش می‌توانند قربانی کنند.

شیخ طوسی در یکی از کتاب های خود نقل کرده است که:رسول خدا صلوات الله علیه هنگام ذبح قوچی فرمودند:

«اللهمّ تقبّل من محمّد و آل محمّد و من امّة محمّدخدایا این قربانی را از من محمد و آل محمد و هم چنین امت محمد قبول فرما!».

 

آداب کامل عید قربان نماز و دعای عید قربان در احادیث و روایات                                                 *اعمال عید قربان-آداب و شرایط عید قربان*            

برگرفته از سایت ملکوتی ها

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.